EllyEve 28 okt-UTSÅLT

EllyEve är artistnamnet på skånetjejen som av många kallas Sveriges Chaka Khan. Hon har framgångsrikt frilansat sedan 2008, klivit fram på scener i hela landet och sjungit i en rad olika konsertprojekt, coverband, körer.

På SoulTime kommer hon att fronta tillsammans med musikerna:

Patrick Ölander - Git, Sång.
P-O Nilsson - Keys, Sång.
Rasmus Kihlberg - Trummor,  (Viktoria Tolstoy, Nils Landgren mfl.. )
Jesper Pettersson - Bas. 

Under de senaste åren har EllyEve turnerat med soulkollektivet Blacknuss, hyllat Aretha Franklin i Globen tillsammans med Bo Kaspers Orkester och samarbetat med artister som Stephen Simmonds, Lisa Nilsson, Carola, Erik Gadd, Laila Adele, Norrbotten Big Band, Robin Stjernberg, Putte Nelsson, Paul Rey, E-Type, Amy Diamond, Markoolio och fler därtill.

EllyEve leder även den egna soul- och gospelkören ”GET UP”. De har fått göra ett flertal nämnvärda framträdanden; bland annat på SVT:s minneskonsert för offren vid Drottninggatan, TV4:s Nyhetsmorgon, och SVT:s Allsång På Skansen.
Hon skriver musik och har bland annat vunnit tävlingen ”I Am Music” i Malmö och fått framföra låten på stora scenen på Malmöfestivalen. Hon har även uppträtt med samma låt på Apollo Theater i New York.

Elin Svensson, som hon heter, växte upp utanför Kristianstad med sång och pianospel i en musikalisk familj med många syskon och en professionellt musicerande mor. Efter musikgymnasium flyttade hon till Stockholm för att studera afroamerikansk musiklinje på Bromma Folkhögskola. Direkt efter det gjorde hon sin första turné som körsångerska bakom Amy Diamond. Sedan dess har karriären som solist, körledare, låtskrivare och arrangör bara fortsatt uppåt.

Vi är verkligt glada att kunna boka henne till Landskrona och SoulTime den 28 oktober.

Biljett HÄR! >  

Patrick Ohlson Ölander, P-O Nilsson, Jesper Pettersson, Rasmus Kihlberg, Elin "EllyEve" Svensson